AcasăACTUALSalvatorii români, certificare pentru încă cinci ani

Salvatorii români, certificare pentru încă cinci ani

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Echipa României de căutare-salvare RO-USAR, din care fac parte și pompieri doljeni, a obținut certificarea internațională pentru încă cinci ani, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), precizând că, în cazul producerii unui seism major, poate furniza asistență internațională țărilor afectate, în domeniul salvării de sub dărâmături. 

Pentru a obţine certificarea, echipajele au au fost testate timp de mai multe zile, în cadrul unui exerciţiu organizat de UE în Montana.

„După parcurgerea celor 36 de ore în care au fost testați continuu în cele mai dificile situații, salvatorii de la Ciolpani au fost reclasificați de către experții ONU și UE.

Echipa RO-USAR a fost certificată INSARAG în anul 2014, iar potrivit procedurilor internaționale, la fiecare 5 ani, necesită o reevaluare.

Militarii români au luat parte, timp de patru zile, la exercițiul EU MODEX Lot 3 – Montana-Bulgaria, organizat de Uniunea Europeană, timp în care și-au demonstrat capabilitățile de a acționa la cele mai înalte standarde”, menţionează reprezentanţii IGSU.

România a participat la exerciţiu cumodulul specializat de căutare-salvare urbană și modulul specializat de cercetare-decontaminare CBRN.

“Peste 100 de salvatori din IGSU, Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență (USISU), ISU Argeș, ISU Dolj, ISU Constanța, ISU Mureș, ISU Sibiu, ISU Tulcea și ISU Vâlcea au reprezentat cu mândrie România la aplicația de protecție civilă desfășurată în Bulgaria”, mai precizează IGSU.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri