AcasăACTUALSe fac înscrieri pentru admiterea în colegiile militare. Care sunt criteriile de...

Se fac înscrieri pentru admiterea în colegiile militare. Care sunt criteriile de recrutare

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

În perioada 10 ianuarie-25 martie se fac înscrieri în vederea admiterii în colegiile naționale militare din țară, în municipiul Craiova existând o asemenea unitate școlară. 

Învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică.

La nivel național există cinci colegii naționale militare, respectiv:

Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza;

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia;

Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc;

Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova;

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” , Constanța.

Referitor la criteriile specifice de recrutare, acestea sunt:

vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2022 (anul desfășurării concursului de admitere);

absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial ori să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere.

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

Pentru înscriere, unul dintre părinți sau tutorele trebuie să contacteze personalul biroului informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparțineți cu domiciliul, fie telefonic, fie deplasându-se la sediul biroului.

Desfășurarea activităților de recrutare și selecție se realizează astfel:

10.01 – 25.03.2022 – înscrierea candidaților;

17.01 – 08.04.2022 – susținerea probelor de selecție aptitudinală în cadrul centrului zonal de selecţie şi orientare, conform precizărilor primite de la recrutor;

31.01 – 22.04.2022 – efectuarea examinării medicale în unități sanitare ale Ministerului Apărării Naționale, conform indicațiilor primite.

Probele de selecție sunt: psihologice, fizice și interviu de evaluare finală.

Selecția se desfășoară în cele patru centre zonale de selecție și orientare: Alba Iulia, Breaza, Câmpulung Moldovenesc și Constanța.

Candidații declarați „Admis” la probele de selecţie şi ”Apt” la examinarea medicală întocmesc dosarul de candidat și participă la concursul de admitere.

Calendarul admiterii în colegiile naționale militare, pentru anul școlar 2022-2023 poate fi consultat aici: https://cutt.ly/PU6HPMT .

CITEȘTE ȘI: Programul „Săptămâna verde” ar putea fi introdus în școli

 

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri