AcasăACTUALȘeful Protecției Consumatorului: „Vom confisca veniturile obținute din vânzarea carburanților la prețuri...

Șeful Protecției Consumatorului: „Vom confisca veniturile obținute din vânzarea carburanților la prețuri majorate artificial”

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au început controalele, la nivel național, pentru a descoperi cum s-a ajuns la isteria scumpirii carburanților și, mai ales, cine a profitat incorect de pe urma fenomenului.

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a precizat că dacă nu există justificări contabile, banii încasați în plus pot fi confiscați.

„Analizăm dacă au fost majorări de prețuri pe principul „am scumpit că așa au făcut și alții” sau a fost o înțelegere de tip cartel. Oricum, în ambele situații situații vorbim de practici comerciale neconforme” a declarat șeful ANPC, Horia Constantinescu.

Acesta a precizat că sancțiunile aplicate celor care au profitat ilegal vor fi pe două paliere.

„Putem merge până la confiscarea veniturilor realizate în urma comercializării carburanților la prețuri artificiale și nejustificate și vărsarea sumelor către bugetul de stat. Cred că această sancțiune este, complementar, mai dură decât amenda cuprinsă între 2.000-100.000 de lei prevăzută de lege”, a mai spus Constantinescu.

CITEȘTE ȘI: 100 de echipe ANAF vor verifica benzinăriile din întreaga țară. Autoritățile anunță sancțiuni drastice

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri