AcasăACTUALȘomajul, primul pas pentru absolvenții de liceu sau facultate din județul Dolj

Șomajul, primul pas pentru absolvenții de liceu sau facultate din județul Dolj

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Absolvenții de liceu sau de facultate din județul Dolj au la dispoziție, până își găsesc un loc de muncă, posibilitatea de a primi indemnizație de șomaj, o parte dintre aceștia înscriindu-se deja în evidențele AJOFM Dolj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJOFM Dolj, Alina Ghercioiu, tinerii au la dispoziție, de la data absolvirii, 60 de zile pentru a depune actele necesare în vederea înscrierii. Aceștia beneficiază, ulterior, de servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare.

„Actele necesare pentru înregistrarea absolvenților în evidenţele Agenției Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj ca persoane în căutarea unui loc de muncă, sunt: actul de identitate, în original şi copie; actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie; adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale. Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana, în vârstă de minim 16 ani, care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii”, a explicat Ghercioiu.

Aceasta a mai spus, privitor la absolvenţii de liceu, că nu este obligatoriu ca aceștia să promoveze examenul de bacalaureat pentru a se înregistra în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj.

Potrivit prevederilor Ordinului nr. 3.220/19 februarie 2018 al Ministrului Educaţiei Naționale „cursurile claselor terminale din învăţământul liceal se încheie în data de 31 mai 2019”.

Foto: sursa mediafax.ro.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri