AcasăACTUALȘtefan Popa’s lăsat fără titlu de cetățean de onoare al municipiului Craiova....

Ștefan Popa’s lăsat fără titlu de cetățean de onoare al municipiului Craiova. „Sperăm, ca pe viitor, să fie mai atent la cuvinte”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Caricaturistul Ştefan Popa Popa’s a pierdut titlul de cetăţean de onoare oferit de municipiul Craiova, joi, după ce la un post de televiziune din Timișoara, i-a numit pe olteni „ciurucuri”. Consilierii municipali craioveni au votat pentru retragerea acestui titlu, singurul care s-a împotrivit, criticând chiar poziția colegilor săi, fiind consilierul ALDE, Dumitru Mănescu.

Viceprimarul municipiului Craiova, Stelian Bărăgan, a menționat, joi, că reprezentanții Primăriei Craiova l-au sunat pe Ștefan Popa Popa’s pentru a discuta despre această situație, dar nu a răspuns la telefon. Un mesaj le-a fost însă transmis, printr-un intermediar, în care li se menționa că ar fi bine să se mai gândească asupra deciziei de retragere a titlului de cetățean de onoare al municipiului Craiova.

„Am avut un punct pe ordinea de zi a ședinței de azi prin care am retras titlul de cetățean de onoare al Craiovei acordat domnului caricaturist  pentru cuvintele denigratoare, zic eu, la adresa Olteniei și a cetățenilor municipiului Craiova. Ținând cont de faptul că cetățean de onoare înseamnă un ambasador al municipalității, al cetățenilor din Craiova , al oltenilor, ar fi trebuit să fie foarte atent la cuvintele pe care le folosește dumnealui. Dumnealui ar trebui să ceară scuze cetățenilor municipiului Craiova și oltenilor pentru că i-a făcut „ciurucuri”. Consider că acest cuvânt este nepotrivit pentru domnia sa, de la care aveam mai multe așteptări. Noi am încercat să luăm legătura cu dumnealui, dar nu ne-a răspuns la telefon, în schimb a trimis un ambasador, în numele dumnealui să îmi transmită că ar fi bine să ne mai gândim. Personal i-am transmis că nu ne mai gândim, că acele cuvinte sunt jignitoare la adresa cetățenilor municipiului Craiova și la adresa cetățenilor din zona Olteniei. Considerăm că, astăzi, nu am făcut o greșeală și sperăm ca pe viitor să fie mai atent la cuvinte”, a declarat Bărăgan.

Consilierul municipal din partea ALDE, Dumitru Mănescu, a propus, înainte de a începe ședința de consiliu local, ca acest punct să fie retras de pe ordinea de zi, considerând că „ne facem de râs”. El a votat împotriva retragerii titlului de cetățean de onoare acordat caricaturistului, explicând că acesta a făcut referire doar la o anumită categorie de cetățeni, nu la întreaga Oltenie.

Invitat în emisiunea „Convergenţe”, de la postul local de televiziune Tele Europa Nova Timişoara, caricaturistul Ştefan Popa Popa’s, care a primit recent titlul de ambasador cultural al Timişoarei, a făcut declaraţii extrem de dure la adresa oltenilor stabiliţi în Timişoara. Vorbind despre cultura din Timişoara a spus că „publicul din Timişoara s-a schimbat, avem peste 60 la sută olteni în loc de timişoreni”. „Atunci îmi pun şi eu întrebarea: unde sunt valorile Timişoarei?”, a spus Popa’s, potrivit adevarul.ro.

Moderatorul emisiunii i-a atras atenţia că şi el este născut din părinţi olteni.

„Timişoara a fost ridicată de olteni şi de moldoveni. Timişoara a fost o mlaştină aici. Nu e bine să atacăm…olteni, moldoveni”, a spus moderatorul emisiunii.

„Ba, da. Trebuie să atacăm pentru că nu au venit cei mai ca lumea. Au venit ciurucurile din Oltenia. Aşa…mai avem olteni foarte valoroşi care au venit în Timişoara şi au făcut lucruri ca lumea”, a declarat Popa’s.

Caricaturistul a declarat că „la ora actuală Timişoara este invadată de olteni”. „Asta am observat eu la maşini. Toate sunt de Dolj, de Gorj, de Mehedinţi. (…) Pe mine nu mă interesează ce pierd. Eu nu am venit aici să câştig, să mă agreeze lumea. Pe stradă se juca copilul sârb, cu copilul maghiar şi toţi ştiau patru limbi în Timişoara. Acum, toată lumea vorbeşte fusei, mă dusei”, a spus Popa’s, care a fost apostrofat din nou de moderator: „Sunteţi simpluţ”.

„Sunt simpluţ pentru că vi se pare dumneavoastră simpluţ că sunteţi oltean şi ţineţi cu oltenii, nu vă supăraţi”, a spus Popa’s, care a adăugat că şi mama lui este olteancă.

„Au stricat echilibrul cultural al Timişoarei”, a continuat Popa’s atacul la adresa oltenilor. În final, moderatorul emisiunii i-a spus la Popa’s că el este cel care a stricat echilibrul emisiunii.

„Nu sunt de acord să vă luaţi de oameni pe criterii etnice sau regionale. Nu sunt de acord la emisiunea mea să ne luăm de faptul că sunt olteni, că-s bănăţeni, că-s arabi, că-s unguri. (…) Nu contează etnia sau regiunea. Vorbiţi acum, că nu o să mai aveţi ocazia la mine la emisiune, să ştiţi. Ieşirile astea nu se fac cu mine. Aţi sărit calul cu mine şi cu asta încheiem subiectul”, a spus moderatorul emisiunii.

 

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri