AcasăACTUALSuspiciune de focar de toxiinfecție alimentară la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina....

Suspiciune de focar de toxiinfecție alimentară la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina. DSP Olt a demarat o anchetă după ce zeci de copii au ajuns la spital

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Direcţia de Sănătate Publică Olt a demarat, în această dimineaţă, o anchetă la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” Slatina, după aproximativ 21 de copii, care frecventează after-ul unităţii şcolare, s-au prezentat marţi după-amiază în UPU Slatina cu vărsături, dureri de burtă şi diaree. Suspiciunea este de focar de toxiinfecţie alimentară.

21 de elevi de la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” s-au prezentat marţi după-amiază la spital cu vărsături, dureri de burtă şi diaree, iar 14 dintre ei au necesitat internarea. Direcţia de Sănătate Publică Olt a demarat oa anchetă, dat fiind faptul că unitatea dispune de cantină.

„S-au recoltat probe de la toţi pacienţii care s-au prezentat la spital. De asemenea, s-a deplasat o echipă a DSP la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” pentru verificarea condiţiilor igienico-sanitare, pentru verificarea stării de sănătate a personalului de la nivelul cantinei, a celor care au pregătit meniul”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Olt, Gabriela Gogiu.

Potrivit acesteia,formele de boală nu au fost grave, iar copiii au răspuns bine la tratament. Recomandarea DSP-ului este ca cei care au servit meniul şi prezintă simptomatologie specifică să se prezinte în unităţile sanitare cu paturi, pentru investigare cu laboratorul, scrie Gazeta Nouă.

CITEȘTE ȘI: Tabletele de iodură de potasiu, distribuite prin farmaciile cu circuit deschis

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri