AcasăACTUALToţi porcii dintr-o comună din Dolj, eutanasiaţi | FOTO

Toţi porcii dintr-o comună din Dolj, eutanasiaţi | FOTO

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Medicii veterinari au ucis, marţi, toţi porcii dintr-un sat al comunei Teasc, decizia fiind luată după ce sătenii nu au respectat măsurile de bio-securitate şi pentru evitarea răspândirii virusului pestei porcine africane.

Directorul DSVSA Dolj, Andrei Butaru, a declarat că s-a luat decizia uciderii tuturor suinelor, astfel încât să se închidă focarul, iar virusul să nu ajungă şi în satele vecine.

La momentul apariţiei pestei porcine africane, în satul Teasc erau 313 porci, conform evidenţelor autorităţilor. Acum, reprezentanţii DSV estimează că în curţile sătenilor ar mai fi aproximativ 200 de animale, care urmează să fie eutanasiate.

„Din păcate, modalitatea de a rezolva problema pe curţi, pe focare, nu a mers şi astăzi s-a luat decizia să trecem la uciderea preventivă. Este singura metodă prin care putem limita răspândirea bolii în satele vecine. Ce e bine este că a stat în Teasc, nu este nici în Secui, nici în Bădoşi şi tocmai de la ideea asta am plecat cu uciderea preventivă ca să nu răspândim în celelalte comune învecinate. Am format patru echipe, cu efective sporite pentru a încheia mai repede”, a declarat Butaru.

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri