AcasăACTUALToţi porcii dintr-o comună din Olt, ucişi după ce a fost confirmată...

Toţi porcii dintr-o comună din Olt, ucişi după ce a fost confirmată existenţa pestei porcine africane

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Autoritățile au decis că toți porcii din comuna Cilieni vor fi uciși preventiv, după ce au fost confirmate încă trei focare de pestă porcină africană. Toate sunt în aceeași zonă, în centrul localității, iar singura soluție pentru a se preveni extinderea bolii este eliminarea tuturor porcilor.

Medicii veterinari au confirmat luni încă trei focare de pestă porcină africană, numărul total al gospodăriilor contaminate ajungând la 6. Autoritățile din Olt au decis că se va trece la uciderea preventivă a tuturor porcilor din localitate.

„Prin analizarea situaţiei, având în vedere buletinul de analiză emis astăzi, cu rezultate pozitive, implicit riscul epidemiologic ridicat de propagare a virusului Pestei Porcine Africane în interiorul localității Cilieni și în comunele vecine, în cadrul măsurilor zoosanitare de prevenire și combatere a fost aprobat în şedinţa de astăzi, 15.07.2019, a Centrului Local de Combatere a Bolilor Olt programul de măsuri pentru combaterea acestei boli în localitatea Cilieni, judeţul Olt şi măsurile ce se impun în zonele  de restricţie. Urmează să fie emis Ordinul Prefectului Județului Olt pentru aplicarea măsurii de ucidere preventivă a tuturor porcilor din localitatea Cilieni” se precizează într-un comunicat de presă al DSVSA Olt, citat de realitateadeolt.ro.

Boala evoluează și se extinde în gospodării aflate toate în aceeași zonă. Medicii veterinari au fost astăzi la Cilieni, unde au ucis 4 porci aflați în ultimele trei gospodării în care s-au confirmat focarele. Erau aproape 790 de porci în comună, atunci când a fost descoperit primul focar de boală. Localitatea este cunoscută ca fiind una cu potențial agricol, iar oamenii obișnuiau să crească porci pentru a oferi mâncare zilierilor care îi ajuta în solarii. Acum, au început să taie din ei.

Aceeași măsură radicală de ucidere a tuturor porcilor din localitate a fost luată la finalul anului trecut și la Izbiceni. Deși localnicii s-au opus inițial acestei decizi, în final au înțeles că este singura soluție pentru eradicarea bolii.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri