AcasăACTUALValeriu Gheorghiţă, despre tulpina indiană COVID: "La sfârșitul lui august, vom avea...

Valeriu Gheorghiţă, despre tulpina indiană COVID: „La sfârșitul lui august, vom avea 9 din 10 cazuri”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Specialiștii atrag atenția că varianta Delta a coronavirusului se află deja în circulaţie comunitară şi este posibil să se răspândească rapid. 

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de Vaccinare, a spus că nouă din zece cazuri de COVID-19 care vor apărea la sfârșitul lunii august vor fi infecții cu tulpină Delta, potrivit Realitatea Plus.

Această nouă variantă a coronavirusul, originară din India, s-a răspândit deja în peste 60 de țări din toată lumea.

Astfel, medicii trag din nou un semnal de alarmă și spun că încă nu am scăpat de pericol. De accea e nevoie ca oamenii să se vaccineze într-un număr cât mai mare.

„Ne dorim să creştem rata de imunizare şi procentul celor vaccinaţi, mai ales în contextul actual, în care vedem că, în anumite ţări, tulpina Delta este cu o răspândire destul de mare. Practic, ne uităm cu destul de multă îngrijorare la ce se întâmplă şi cum cresc incidenţele în Marea Britanie şi în Germania, incidenţe care cresc pe baza infectărilor cu tulpina Delta şi atunci cumva aş vrea să transmitem împreună acest mesaj că vaccinarea este cea care ne protejează, că încă nu am scăpat de pericol şi din nou vaccinurile sunt disponibile, centrele de vaccinare sunt deschise, caravanele mobile sunt active, medicii de familie vaccinează şi este singura cale prin care putem să ne păzim de un val la fel de intens ca şi cele prin care am trecut”, a declarat ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri