AcasăPOLITICĂViitorul candidat la prezidențiale al PSD va fi ales de fiecare organizație,...

Viitorul candidat la prezidențiale al PSD va fi ales de fiecare organizație, în conferință de alegeri

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că viitorul candidat la prezidențiale va fi ales de fiecare organizație în conferință de alegeri în întreaga țară, dar că aceste discuții nu au început. El a mai spus că ar accepta și oameni din afara partidului, dar a evitat să spună dacă Mircea Geoană este luat în calcul.

”La nivelul PSD și a președintelui Marcel Ciolacu nu au început aceste discuții. Viitorul candidat va fi ales de fiecare organizație, consilieri municipal, primar, în conferință de alegeri în întreaga țară. Am făcut deja un colectiv de lucru pentru modificarea statului în acest sens. S-a rupt acea cutumă definitiv în care președintele partidului era și candidat. Aș accepta și oameni din afara partidului să fie o competiție cât mai deschisă. (…) N-am mai avut un congres ordinar din 2011. Cred că e cazul ca acest partid să intre în normalitate”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Într-un interviu acordat în luna aprilie postului de radio Europa Liberă, Ciolacu a declarat că este exclus să candideze la alegerile prezidențiale din 2024 din partea partidului.

G4Media a scris pe 6 iulie că secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, își pregătește candidatura la prezidențiale. Alegerile sunt în 2024, iar mandatul lui Geoană la NATO se încheie în octombrie 2023.

Potrivit surselor G4Media.ro, candidatura lui Mircea Geoană nu se bucură însă de susținere la vârful PSD. Marcel Ciolacu și alți lideri din partid s-ar teme că scandalurile și controversele din trecutul lui Mircea Geoană ar putea compromite din nou șansele PSD la prezidențialele din 2024.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri