AcasăACTUALViorică Dancilă a cerut ca vacanța elevilor să fie prelungită cu o...

Viorică Dancilă a cerut ca vacanța elevilor să fie prelungită cu o săptămână. Care este motivul solicitării

spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Guvernul ar putea lua în calcul schimbarea datei la care începe anul școlar, pentru data de 16 septembrie. În cadrul ședinței de guvern de miercuri, premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Educației să ia în calcul începerea școlii cu o săptămână mai târziu. 

După ce ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a stabilit oficial prin ordin de ministru că școala începe în data de 9 septembrie 2019, premierul Viorica Dăncilă i-a cerut să prelungească vacanța de vară cu o săptămână, până pe 16 septembrie, la solicitarea patronatelor din turism.

Discuția vine în contextul în care școala este tot mai fragmentată fie de zile libere nou introduse de parlamentari, fie de „punți” între acestea create de guvern, și în condițiile în care specialiștii din educație avertizează că vacanța de mare din România este printre cele mai mari din Europa, cu efecte asupra procesului de învățare.

Dubii cu privire la data începerii anului școlar au existat încă din momentul aprobării structurii anului școlar 2019-2020.

Hotelierii de pe litoral i-au spus ministrului Turismului, Bogdan Trif, că scurtarea vacanței școlare de vară le va afecta afacerile și i-au cerut să facă demersuri pentru a fi prelungită vacanța mare, scria la începutul lunii mai Agerpres.

Ce spunea Ecaterina Andronescu în luna mai 2019, când hotelierii cereau același lucru: ca școala să înceapă pe 16 și nu pe 9 septembrie:

„Eu îi înțeleg pe cei care doresc să obțină profit (…) Este o valoare pe care o respect, profitul, și respect şi pe cel care doreşte să obțină profit, pentru că pe profit plătește impozit și impozitul ajunge și la școli, dar cred că întâi și întâi trebuie să promovăm interesul școlilor. Când am stabilit această structură a anului de învăţământ, am avut în vedere numărul de zile de şcoală care determină şi numărul de ore şi care, până la urmă, determină recunoaşterea sau nu a diplomelor pe care şcolile noastre le elaborează şi sigur că dacă vom găsi o formulă mai rațională decât asta, ceea ce nu cred, nu avem nimic împotrivă”, a declarat în luna mai 2019 Ecaterina Andronescu, citată de Agerpres.

realitatea.net

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri