AcasăACTUALZeci de arme au fost ridicate, după perchezițiile de joi dimineață. Unde...

Zeci de arme au fost ridicate, după perchezițiile de joi dimineață. Unde au descins mascații în județul Dolj

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Zeci de arme neletale, pistoale de autoapărare, arbalete și cartușe au fost ridicate, joi, în urma perchezițiilor făcute în București și în 36 de județe din țară, între care Olt, Dolj și Vâlcea. 

Potrivit Poliției Române, în urma celor 103 percheziții domiciliare, în municipiul București și 36 de județe, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor și contrabandă calificată, au fost ridicate zeci de arme.

„În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea indisponibilizării, 53 de arme lungi neletale, de tir sportiv, cu aer comprimat, de diferite calibre, 10 pistoale de tir sportiv, cu aer comprimat, de diferite calibre, 22 de pistoale de autoapărare, cu gaze, de calibrul 9mm, 28 de arme de tip airsoft, un pistol de semnalizare, supus autorizării, 2 arme lungi cu proiectile din cauciuc, o armă lungă confecționată artizanal, 2 arbalete supuse notificării, 2 cartușe letale, 43 de articole pirotehnice, precum și 211 pachete de țigarete, susceptibile a proveni din contrabandă”, informează Poliția Română.

În județul Dolj, au fost percheziționate șase locații, descinderile având loc în Craiova, Băilești, Terpezița, Plenița și Castranova.

Armele ridicate vor fi supuse unei constatări criminalistice balistice, în vederea stabilirii categoriei din care fac parte.

Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au documentat, în perioada iulie – noiembrie 2021, activitatea infracțională a unei persoane juridice, cu sediul în Ungaria, care, prin intermediul unui site web, ar fi comercializat, pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării și diferite tipuri de muniție aferente acestora, fără a respecta condițiile de procurare, prevăzute de Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri