AcasăACTUALZeci de studenți la facultățile de medicină din țară vor face practică...

Zeci de studenți la facultățile de medicină din țară vor face practică la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Zeci de tineri gorjeni, studenți la facultăți de medicină din țară, au depus la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, dosarele de practică medicală.

Înainte de 2020, anual, la unitatea medicală făceau practică aproximativ 150 de viitori medici.

„După ce în cursul anului 2020, studenții la Medicină nu au putut face stagiile de practică în unitățile medicale cu paturi, anul trecut am avut 162 de practicanți, iar acum au început, din nou, să vină în număr mare pentru a depune actele necesare. La Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu sunt înregistrate și acceptate, până în prezent, 65 de dosare.

Stagiul de practică medicală are 20 de zile și poate fi efectuat în perioada iulie-septembrie 2022. La finalul stagiului, studenților li se eliberează o fișă de evaluare. Anul acesta marea majoritate a studenților urmează cursurile Facultății de Medicină din Timișoara. Au mai depus dosare studenți ai Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București (2 studenți), Universității de Medicină și Farmacie Craiova (2 studenți), dar și de la Universitatea „Constantin Brâncuși” (specialitatea iniginerie medicală-patru studenți)”, a menționat purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu.

Tinerii viitori medici spun că în perioada stagiului de practică medicală observă câte sacrificii cere această profesie.

O zi de practică în spital poate fi obositoare, dar în același timp le arată studenților mediul în care vor lucra, și mai ales care sunt dificultățile pe care le vor întâlni în acest domeniu.

Contactul dintre pacient și medicinist este unul foarte important, iar acest lucru pune bazele acestei meserii.

CITEȘTE ȘI: Bacalaureatul va avea o singură probă scrisă. Anunţul ministrului Educaţiei

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri