AcasăACTUALCe strategie are David Popovici pentru a nu fi contaminat cu substanțe...

Ce strategie are David Popovici pentru a nu fi contaminat cu substanțe interzise. Cum este implicată familia sportivului

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Față de Simona Halep, care a fost prinsă dopată la US Open, un alt mare sportiv al României, David Popovici, are o altă strategie pentru a nu fi contaminat cu vreo substanță interzisă.

Conform unor informații, mama înotătorului a făcut cursuri antidoping, pe banii familiei, ca să știe ce mâncare îi face fiului ei! Mai mult, ea duce frecvent la Agenția Națională Antidoping mostre din mâncarea pe care i-o gătește supersportivului David Popovici, scrie adevarul.ro.

Până la un punct, și Simona Halep a avut aceeași strategie. Vechiul ei staff, condus de Virginia Ruzici, chiar dacă nu avea un medic specializat, ținea legătura permanent cu ANAD. În plus, acesta colabora cu Dana Safta, doctor în științe medicale și una dintre cele mai bune prietene ale Virginiei Ruzici, cât și cu Ștefan Irimia, medic ortoped şi traumatolog stabilit de zeci de ani în Germania.

Noul staff, cu Patrick Mouratoglou la conducere, nu a contactat ANAD niciodată! Simona Halep a fost încrezătoare 100% în calitățile antrenorului francez, s-a dat pe mâna acestuia și a ajuns într-un punct critic al carierei, cu o pată rușinoasă pe imaginea construită în ani de muncă și de sacrificii.

CITEȘTE ȘI: Elena Udrea comentează din închisoare declaraţia Deliei că nu vrea copii

Conform spcialiștilor din tenis, cea mai mare greșeală a Simonei a fost concedierea lui Teo Cercel, singurului om care-i prepara băuturile energizante și care știa exact ce susținătoare de efort are nevoie românca. La fix o lună distanță a fost testată pozitiv.

Simona Halep a plecat în SUA, în vară, pentru turneul de la US Open și cele premergătoare acestuia însoțită de Teo Cercel. Ajunsă la Washington, ea l-a concediat pe preparatorul fizic care îi era cel mai vechi colaborator: în niciunul din cele 109 teste antidoping efectuate în ultimii șase ani și în care Cercel i-a fost angajat în majoritatea timpului, Halep nu a ieșit pozitivă în urma vreunui control.

Rămasă să joace, fără preparatorul fizic Cercel, la Toronto, Cincinnati și US Open, Halep a continuat cu o echipă tehnică care îi includea pe sparring partner-ul Arnaud Restifo și pe fizioterapeuta Candice Gohier, angajații francezi ai antrenorului Simonei, Patrick Mouratoglou. Fix 30 de zile mai târziu, Simona a picat testul antidoping de la US Open!

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri