AcasăACTUALCraiova vrea să devină „Capitala Tineretului din România”

Craiova vrea să devină „Capitala Tineretului din România”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Candidatura municipiului Craiova pentru dobândirea titlului de Capitală a Tineretului din România, ediția 2020-2021, a fost lansată luni, atât autoritățile locale cât și reprezentanții grupului de inițiativă în acest proiect fiind siguri că Bănia va ieși învingătoare. 

Se va lucra cu maximă seriozitate la acest proiect, spun reprezentanții Primăriei Craiova, urmând ca tinerii să comunice permanent cu administrația publică locală pentru obiectivele stabilite.

„Dăm startul unei competiții la care ne-am angajat, noi autoritățile și cele 37 de ONG-uri craiovene. Suntem siguri că vom câștiga titlul de  „Capitala tineretului din România” . Plecăm de la bun început cu această idee. Este un moment deosebit întrucât sunt reunite foarte multe entități la un loc pentru a ridica municipiul Craiova, pentru a transmite tuturor din țară și nu numai, ceea ce reprezintă Craiova la ora aceasta. Programele pe care le avem, punctele pe care trebuie să le străbatem, toate acestea duc la cuplarea tinerilor din Craiova la viața economică, socială, culturală a municipiului, la tot ce se întâmplă aici. Periodic, vom avea întâlniri pentru a discuta asupra tuturor aspectelor care vor apărea. Este un moment în care depunem candidatura și așteptăm cu nerăbdare faza a doua, cea în care vom depune efectiv oferta noastră pentru tot ce înseamnă competiția „Craiova Capitala tineretului 2020-2021”, a declarat edilul Craiovei, Mihail Genoiu.

Acesta a mai spus că se va crea o legătură puternică între administrația locală și tinerii implicați în proiect, comitetul consultativ creat urmând să funcționeze ca un consiliu local al tinerilor respectivi.

Reprezentantul grupului de inițiativă în acest proiect, Ovidiu Fudulache, a menționat că la proiect vor lucra voluntari din 10 țări ale Europei, familiarizați cu astfel de competiții.

„Principalele trei elemente pe care ne bazăm sunt dezvoltarea unui centru de tineret care, în timp, să ajungă să funcționeze la standarde europene. Ne dorim să oferim tinerilor creativi accesul la un spațiu inovativ unde să poată să își desfășoare activitățile. Ne dorim, în al doilea rând, o strategie locală pentru tineret care este mai mult decât necesară, în acest moment, și pe lângă aceste lucruri, ne mai dorim, poate cea mai ambițioasă inițiativă, dezvoltarea unui program de intership pentru tineri, la nivelul administrației publice locale, tocmai pentru ca tinerii să ia contact cu administrația locală și să vadă cum este să fii în slujba cetățeanului și ce înseamnă să faci parte din administrația locală. O să redactăm o candidatură amplă unde vom trece fiecare eveniment planificat pentru anul viitor”, a explicat Ovidiu Fudulache.

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri