AcasăACTUALDetectoare de fum şi monoxid de carbon, montate de ISU Olt în...

Detectoare de fum şi monoxid de carbon, montate de ISU Olt în localităţile din judeţ unde s-au produs cele mai multe incendii de gospodării (VIDEO)

spot_img
spot_img
- Advertisement -

În cadrul campaniei desfășurate la nivel național, Detector pentru viață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt a primit 375 de detectoare de fum și 125 de detectoare de monoxid de carbon. Acestea au început deja să fie montate în mai multe gospodării din localităţile judeţului unde s-au produs incendii.

Un detector de monoxid de carbon a fost instalat la o gospodărie din comuna Brebeni

Reprezentanţii ISU Olt au declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă  că acestea vor fi montate în gospodării din localitățile Băbiciu, Brebeni, Brîncoveni, Cilieni, Deveselu, Fălcoiu, Gostavățu, Mărunței, Obârșia, Pârșcoveni, Stoenești, Studina, Vădastra, Văleni și Vișina. În cele 15 localități, conform datelor centralizate la nivelul județului, s-au produs cele mai multe incendii la gospodăriile populației.

La conferinţă au participat colonelul Adrian Tănase, inspector şef  ISU Olt, și colonelul Bogdan Ciobanu, şeful Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Olt.

„Având în vedere faptul că aceste incendii se produc în medii sociale defavorizate, au fost stabilite principalele criterii pentru identificare locuințelor, respectiv imobilul să fie locuit permanent, încălzirea locuințelor să se facă cu ajutorul sobelor, familiile să aibă în componență copii sau persoane vârstnice, locuințele să fie amplasate în zone greu accesibile.

În realizarea demersului nostru, am solicitat sprijinul autorităților locale, în vederea identificării gospodăriilor unde cele 500 de detectoare vor fi montate.

Instalarea detectoarelor, la nivelul județului Olt, se va face de către personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, cu sprijinul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.

După instalarea detectoarelor de fum sau de monoxid de carbon, colegii noștri vor realiza și o informare a cetățenilor cu privire la modul de funcționare al dispozitivelor montate și comportamentul de urmat în cazul declanșării alarmei”, a declarat colonelul Bogdan Ciobanu.

Olt: Peste 940 de incendii, în 2023

Conform datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în anul 2023, în România au avut loc peste 6600 de incendii la locuințe. În urma acestora au fost afectate 1.125 de persoane, dintre care 268 și-au pierdut viața.

Statistica la nivel județean arată că pe parcursul anului trecut s-au produs 944 de incendii, fiind afectate 341 de proprietăți individuale. În urma acestor evenimente, nouă persoane și-au pierdut viața.

„Un incendiu descoperit și anunțat din timp are șanse considerabil mai mari să fie localizat și stins mai repede, ceea ce poate însemna nu doar reducerea pagubelor materiale cât mai ales salvarea de vieți omenești.

Pentru că fiecare minut contează enorm în astfel de situații, detectoarele de fum, de monoxid de carbon și cele de gaz pot face diferența între un incident minor și o tragedie. Aceste dispozitive au în primul rând un rol de avertizare, semnalând imediat apariția unui incendiu sau a unei scăpări de gaz în spațiile în care sunt amplasate. De aceea, ele pot avea un rol decisiv în limitarea efectelor unui incendiu sau pot preveni o acumulare de gaz cu consecințe dezastruoase.

Parte a eforturilor de conștientizare și educare privind prevenirea acestor riscuri, E.ON și Delgaz Grid au donat, în cadrul parteneriatului „Împreună pentru siguranță”, 10.000 de detectoare de fum și monoxid de carbon către Departamentul pentru Situații de Urgență (D.S.U) și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (I.G.S.U). Acestea au fost distribuite gratuit către familii din 19 județe, inclusiv județul Olt.

Montarea unui detector în propria locuință este o modalitate la îndemână și sigură de a evita producerea unor situații care pun în pericol viața și bunurile materiale. Aceste dispozitive oferă timpul necesar pentru a reacționa în situații de urgență și pot reduce pagubele materiale, dar mai ales pot salva vieți”,  a declarat şi colonelul Adrian Tănase.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

- Publicitate-spot_img

Ziaristi.ro

- Publicitate-spot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Parteneriat -spot_img
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri