AcasăACTUALMinistrul Virgil Popescu, despre piața energiei: „Ne gândim foarte mult la o...

Ministrul Virgil Popescu, despre piața energiei: „Ne gândim foarte mult la o impozitare a întregului lanț”

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat miercuri că se ia în considerare impozitarea întregului lanț de pe piața energiei. 

Întrebat miercuri despre propunerile făcute de Ministerul Energiei la ordonanța privitoare la compensarea prețurilor energiei, Virgil Popescu a spus: „Aș vrea ca lucrurile cu privire la modificarea ordonanței 27 să fie finalizate în coaliția de guvernare și apoi să fie prezentate public. Vă asigur că, așa cum ați văzut public, oamenii nu vor avea de suferit în urma acestor modificări. Ne gândim foarte mult la o impozitare a întregului lanț de producție, intermediere și furnizare. Lăsați-ne să finalizăm și o să ieșim public”, scrie Mediafax.

El a mai precizat că impozitele sau taxele nu sunt stabilite de Ministerul Energiei, care poate da doar consultanță pe zona de energie.

„Avem acum o supraimpozitare în lege, peste 450 de lei pentru producători, e normal să fie impozitat până la urmă tot lanțul, dar nu poate să stabilescă Ministerul Energiei acest lucru, asta trebuie făcută împreună cu Ministerul Finanțelor și cu ANRE”, a precizat Popescu.

Ministrul susține că atât PNL, cât și el susțin această impozitare.

„Evident că susțin un lucru, că trebuie să fie cât mai corect și cât mai ferm, nu pot unii să facă profituri foarte mari și alții să le plătească, impozităm pe toată lumea atunci când sunt profituri foarte mari și piața de energie electrică în anumite zone face profituri foarte mari. (…) Dublu este un profit foarte mare. După mine, un intermediar de energie sau de gaze n-ar trebui să câștige mai mult de câteva procente, ia și vinde revinde, nu face nimic altceva, nu văd de ce ar trebui să câștige dublu sau triplu”, a adăugat Virgil Popescu.

CITEȘTE ȘI: Trei proiecte iniţiate de Cătălin Grecu (PSD Olt) au devenit deja legi

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri