AcasăACTUALPoliţiştii nu mai dau amenzi începând cu 1 decembrie. „Este una dintre...

Poliţiştii nu mai dau amenzi începând cu 1 decembrie. „Este una dintre formele de protest”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Preşedintele Europol anunţă că de la 1 decembrie, în semn de protest, poliţiştii nu vor mai da amenzi românilor care încalcă legea. Cosmin Andreica a explicat că au recurs la acestă formă de protest pentru a-i determina pe guvernanţi să aplice legea salarizării începând cu 1 ianuarie 2022.

Preşedintele Europol a explicat care sunt motivele pentru care au ales să protesteze.

„Da este una din formele de protest. Am gândit forme de protest la care să participe toţi  poliţiştii chiar dacă nu vor fi în stradă, ci la locul de muncă. Protestăm pentru faptul că în România, din păcate, noi ne temem că nu va fi aplicată legea salarizării, pentru că şi anul trecut înainte cu câteva zile de Anul Nou a venit premierul Cîţu cu acea Ordonanță 226 prin care a suspendat aplicarea Legii salarizării din 2017,  care au votat-o toate partidele care se află în acest moment la guvernare.

De la 1 Decembrie recomandarea noastră către poliţişti este să fie mai empatici cu cei care încalcă legea contravențională şi să aplice avertismente scrise şi verbale. În 13-15 decembrie vom protesta în faţa prefecturilor din toată ţara. În 16 decembrie vom fi în faţa MAI unde vom protesta. În 17 decembrie, în premieră, vom protesta în faţa partidelor de guvernământ PSD, PNL, UDMR având o singură revendicare: aplicarea legii salarizări începând cu 1 ianuarie 2022. Dacă acest lucru nu se va întâmpla colegii noştri deja strâng notificări pe care le vom depune la angajator prin care vom refuza să mai efectuam ore suplimentare”, a spus Cosmin Andreica la Antena 3.

CITEȘTE ȘI: Ministrul Sănătății, despre târgurile de Crăciun din țară: „Dacă oamenii vor să aibă niște sărbători cât mai apropiate de normalitate, ar trebui să se comporte mai precaut”

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri