AcasăACTUALRemus Rădoi, zis Codiţă din Caracal, şi-a făcut televiziune. Reprezintă postul eStrada...

Remus Rădoi, zis Codiţă din Caracal, şi-a făcut televiziune. Reprezintă postul eStrada TV la CNA

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Remus Rădoi, zis Codiţă din Caracal, ajuns în atenţia publică după cazul fetelor răpite şi ucise de Gheroghe Dincă, reprezintă la CNA postul eStrada TV. Canalul şi-a schimbat proprietarul (nu mai e al lui Stelian Fulga) şi punctează, deja, încălcări ale legii pe bandă rulantă.

Fulga (cel cu ceaiurile miraculoase), a vândut postul TV, iar noii proprietari nu au anunţat CNA. Au făcut şi o schimbare de nume (tot fără ştirea CNA). Are şi un alt studio (la fel, postul nu a anunţat CNA, iar când inspectorii au încercat să vadă un vechiul sediu al postului, „ar fi trebuit să aştepte după paznicul care avea cheia”, după cum le-a spus Remus Rădoi).

Controlul la vechiul sediu nu s-a mai făcut, dar CNA anunţă că urmează să aibă loc, relatează paginademedia.ro.

Televiziunea a încasat două amenzi astăzi, de la CNA. Pe de-o parte, au fost sancţionate derapajele legate de vaccin, iar pe de altă parte staţia a fost amendată pentru câteva chestiuni de ordin „birocratic”.

Mai mult, postul este pasibil şi de alte sancţiuni. S-a ajuns la concluzia că eStrada şi-a schimbat proprietarul fără aprobarea Consiliului.

Amenzile primite de la CNA, pe scurt:

– Pentru conţinut, adică emisiunile pe subiectul vaccinării, postul a fost amendat cu 10.000 de lei.

– Pentru că nu a furnizat CNA-ului înregistrările emisiunilor, staţia a mai încasat o amendă, mai mică ce-i drept, de 5.000 de lei.

De asemenea, alte trei aspecte sunt incerte, iar CNA trebuie să stabilească dacă au fost făcute în mod legal:

– Dacă studioul de emisie a fost schimbat în termeni prevăzuţi de lege.

– Dacă numele postului s-a schimbat (în acest moment, pe ecran, pe lângă denunirea eStrada mai apare şi denumirea News România). Nu este clar dacă televiziunea şi-a schimbat numele sau nu. Ca procedură, pentru orice schimbare de grafică, consiliul trebuie să-şi dea acordul.

– Dacă posul emite prin satelit (aşa cum CNA a stabilit când i-a acordat licenţa) sau pe fribra optică (aşa cum reprezentanţii postului au afirmat în faţa CNA). Şi această schimbare necesita aprobarea CNA.

Un aspect de notat ar fi că reprezentantul eStrada la CNA este Remus Rădoi, un personaj despre care presa a scris că ar fi legat de cazul Caracal. La Rădoi ar fi apelat fostul adjunct al IPJ Olt Nicolae Alexe pentru găsirea Alexandrei Măceşanu, potrivit Digi24.ro.

CITEŞTE ŞI: Controversat om de afaceri implicat în Cazul “Caracal”, trimis în judecată pentru conducerea unui autoturism cu permisul suspendat

Oamenii din for au criticat afirmaţiile despre vaccin din emisiunile difuzate:

„Discurs fluviu antivaccin”, a afirmat Mircea Toma cu privire la conţinutul editorial.

Pe de altă parte, şefa CNA a fost categorică în ceea ce priveşte speţa birocratică:

„Se joacă cu noi. Ne trimit materiale incomplete. Ne jucăm de-a şoarecele şi pisica. Noi v-am cerut înregistrările conform legii, tot conform legii trebuie să ne răspundeţi. Pare o lipsă totală de seriozitate”, a spus Cristina Pocora.

eStrada şi-ar fi schimbat numele şi studioul de emisie fără acordul CNA

Pe lângă neregulile de ordin editorial, eStrada TV ar avea probleme de ordin „legal”. Postul a făcut anumite modificări (nume şi sediu), iar CNA-ul trebuie să stabilească dacă s-a respectat legea pe parcursul schimbărilor.

Astfel, postul nu mai este deţinut de Stelian Fulga – omul cunoscut pentru faptul că îşi promova „leacurile miraculoase”. A fost preluat, fără acordul CNA, de Rău Alexandru Riciard.

Sunt nereguli şi în ceea ce priveşte studioul de emisie, despre care există suspiciuni că s-ar fi schimbat tot fără acordul CNA.

În faţa CNA, reprezentantul postului – Remus Rădoi – a susţinut că postul a notificat forul în ceea ce priveşte schimbările. Pe de altă parte, oamenii din forul audiovizual au explicat că oficial – „pe hârtie” – modificările nu s-au făcut.

CITEŞTE ŞI: VIDEO | EXPLOZIE la Uzina de Armament Băbeni din Vâlcea. Mai multe persoane au decedat

Ca procedură, în relaţia dintre CNA şi televiziuni este desemnat un reprezentant legal din partea fiecărui post. Doar respectiva persoană poate notifica şi cere acorduri, în numele postului de la CNA.

Aici problema ar fi legată chiar de acest aspect: cererile către CNA făcute de eStrada TV ar fi venit din partea altei persoane, nu a reprezentatului legal.

Inspectorii CNA urmează să facă control la vechiul studio, din care oficialii postului susţin că se face în cotinuare emisia, deşi redacţia s-a mutat cu totul în altă parte.

Postul se regăseşte în grila RCS-RDS. La eStrada apar nume ca Adriana Bahmuţeanu şi Ovidiu Zara.
CNA i-a luat licenţa, dar Curtea de Apel a anulat decizia

eStrada TV, post închis de Consiliul Naţional al Audiovizualului în octombrie 2019, a revenit după ce a privit aviz favorabil din partea Curţii de Apel. Astfel, şi-a putut recăpăta (temporar) licenţa.

Decizia a venit în decembrie 2020, după ce Curtea de Apel a anulat decizia Consiliului.

Acum se aşteptă decizia definitivă de la Înalta Curte.

Postul a fost amendat cu 10.000 de lei pentru derapaje pe subiectul vaccinului. S-au făcut multe afirmaţii în emisiunile audiate şi au fost prezentate materiale sau bucăţi de emisiuni din străinătate.

Chiar şi în şedinţa CNA s-a intrat într-o polemică pe zona vaccinării.

CITEŞTE ŞI: Tineri din Filiași și Craiova, reținuți după ce au ucis trei căprioare în pădurea din Brănești

Primeşte ştirile, pe mail!spot_img

Mai multe ştiri

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Are peste 16 ani de experienţă în presă, perioadă în care a acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care a văzut tot ce se putea vedea. A bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentează ce înseamnă realizarea de emisiuni TV. Ne promite, însă, că prima sa dragoste - presa scrisă - n-o va lăsa niciodată
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri