AcasăACTUALS-a semnat decretul pentru Planul național de prevenire şi combatere a cancerului....

S-a semnat decretul pentru Planul național de prevenire şi combatere a cancerului. În ce perioadă se va implementa

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

Planul național de prevenire şi combatere a cancerului a fost lansat miercuri, la Palatul Cotroceni, în cadrul evenimentului fiind semnat și decretul de promulgare a legii prin care se aprobă acest plan.

Potrivit reprezentanților Centrului de Oncologie „Sfântul Nectarie” Craiova, acest plan se va implementa în perioada 2023-2030 și include o gamă largă de servicii medicale și sociale.

„Include serviciile medicale de prevenție, de diagnostic și tratament, de îngrijiri paliative, servicii psiho-oncologice, onconutriție, oncofertilitate, dar și serviciile sociale. Totodată, va fi creat Registrul Național de Cancer. Acest plan va permite realizarea unui traseu standardizat al pacientului, astfel încât să nu treacă mai mult de 60 de zile de la identificarea unei suspiciuni de cancer până la inițierea tratamentului. Un pas important este și utilizarea medicinei personalizate pentru prevenirea, screeningul, diagnosticarea și tratamentul cancerului”, explică reprezentanții Centrului „Sfântul Nectarie” Craiova, unitate coordonată de către medicul primar oncolog Michael Schenker, preşedintele Comisiei de Oncologie din Ministerul Sănătăţii.

Președintele Iohannis a spus că este încrezător că, deși rezultatele nu vor apărea peste noapte, se va reuși, printr-un efort național, îmbunătățirea stării de sănătate a populației.

CITEȘTE ȘI: DOLJ | A fost redeschis traficul feroviar între Coțofeni și Răcari, unde un marfar a deraiat

„În ceea ce privește aplicarea Planului național pentru prevenirea şi combaterea cancerului, avem obligația să acționăm acum, în numele tuturor celor care au pierdut lupta cu această boală și al celor care astăzi se confruntă cu un diagnostic dramatic. Sunt progrese remarcabile ale științei medicale, sunt tehnologii de ultimă generație care transformă cancerul într-o boală care poate fi controlată. Românii au dreptul la aceste inovații ale prezentului. Prin legea promulgată astăzi, transpunem în practică dreptul fundamental la sănătate. Actorii cu responsabilități, în parteneriat cu mediul academic și mediul privat, au obligația de a identifica soluțiile, pentru a permite accesul larg la opțiuni terapeutice adecvate. În același timp, subliniez că acțiunea doar pe componenta clinică nu va reuși să influențeze în mod semnificativ statisticile privind mortalitatea și morbiditatea prin cancer”, a precizat președintele.

 

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri