AcasăACTUALVreme frumoasă și temperaturi ridicate, anunțate de meteorologi pentru cea mai mare...

Vreme frumoasă și temperaturi ridicate, anunțate de meteorologi pentru cea mai mare parte a țării

spot_img
- Publicitate -spot_img
- Advertisement -

O încălzire semnificativă a vremii a fost anunțată de către meteorologi, pentru miercuri și joi, însă sfârșitul săptămânii vine din nou cu ploi puternice și grindină care vor lovi regiunile vestice, nordice şi centrale. 

Potrivit Aministrației Naționale de Meteorologie (ANM), miercuri, 7 septembrie, vremea se va încălzi, astfel că în cea mai mare parte a ţării, valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale.

Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări în special ziua în zonele montane şi submontane, în nord-vest, în centru şi în extremitatea de sud-est, unde pe arii restrânse se vor semnala ploi de scurtă durată.

Vântul va sufla slab şi moderat, trecător cu unele intensificări în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 28 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 18 grade Celsius.

Dimineața și noaptea, îndeosebi în depresiunile intramontane, izolat se va semnala ceață.

Joi, 8 septembrie, va fi cald în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate şi averse, ziua pe arii restrânse mai ales în zona de munte şi în extremitatea de sud-est, iar noaptea local în vest şi nord-vest, unde vor fi însoţite şi de descărcări electrice.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, în sud-estul teritoriului, dar şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 31 grade Celsius, cu valori uşor mai scăzute pe litoral, iar cele minime se vor situa în general între 10 şi 18 grade Celsius.

CITEȘTE ȘI: Moţiunea împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, respinsă de Parlament

În Capitală, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 30 grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între 13 și 16 grade Celsius.

Vineri, în vestul şi nord-vestul ţării valorile termice vor marca o scădere față de ziua precedentă, iar în rest vremea se va menţine caldă pentru prima decadă a lunii septembrie.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în regiunile vestice, nordice şi centrale, unde vor fi înnorări şi pe arii relativ extinse averse şi descărcări electrice. Izolat vor fi condiţii pentru cantităţi de apă însemnate şi căderi de grindină.

În celelalte regiuni, cerul va fi variabil ziua, dar cu unele înnorări noaptea, când fenomene asociate instabilităţii atmosferice se vor semnala pe alocuri. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului, în zona montană înaltă, dar şi în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 şi 32 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării, iar cele minime se vor situa 10 şi 20 grade Celsius.

- Publicitate-spot_img

Cautimasina.ro

Ziaristi.ro

Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Parteneriat -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri