AcasăACTUALȘeful DIICOT: „Cercetăm toate pistele. Nu avem dovezi că fetele sunt moarte”

Șeful DIICOT: „Cercetăm toate pistele. Nu avem dovezi că fetele sunt moarte”

spot_img
spot_img
- Advertisement -

,,Nu avem nici măcar concluziile preliminare ale testelor genetice şi antropologice cu privire la fragmentele osoase ridicate de la faţa locului şi, de aceea, tot ce a apărut în spaţiul public sunt doar ştiri pe surse neconfirmate oficial ”, a spus procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Felix-Oliver Bănilă. Acesta a dat însă asigurări că nu va fi neglijată nicio pistă în cazul crimelor de la Caracal.

,,Ne dorim ca tinerele să fie găsite în viață”, a spus Bănilă. ,, Nu avem dovezi că fetele sunt moarte, de aceea cercetăm toate pistele”, a adăugat acesta.

Șeful DIICOT a mai anunțat că, în scurt timp va fi reluată și cercetarea la fața locului, în prezența inculpatului. Acesta va fi supus mai întâi unei expertize psihiatrice.

„Noi desfășurăm cercetări cu toate mijloacele pe care le avem. Astăzi(miercuri – nr) nu am făcut nicio percheziție domiciliară. Cercetarea la fața locului va fi reluată, ea a fost oprită. Cercetarea trebuie să fie făcută în fața inculpatului la fața locului, dar acesta este internat în spital”, a declarat Bănilă.

,,Au fost găsite probe privind prezența victimei de 15 ani în mașină și în casă. Din ceea ce am văzut eu sunt planșe de la fața locului, Din ce am înțeles sunt niște gropi făcute cu mult timp înainte. Sunt niște tuburi, e un canal realizat pentru a-l ajuta să lucreze la diferite mașini, dar acolo nu au fost găsite probe.

Se pare că a fost cooperant,  dar la momentul la care s-a încercat conducerea în teren la locul unde s-ar fi  cadavrul Luizei, inculpatul a devenit confuz. A declarat cu privire la prima victimă că ar fi aruncat-o în Olt, apoi a declarat că în Dunăre. Atunci când s-a încercat conducerea în teren a invocat că nu își mai amintește traseul, pe motiv că a mers noaptea pe un drum lăturalnic”, a spus șeful DIICOT.

Bănilă a mai spus că, inculpatul a acceptat și testul poligraf, iar în privința cazanului găsit în curte și unde criminalul ar fi incinerat ultima victimă a declarat că acest lucru nu pare probabil.

,,În urma cercetărilor la fața locului, s-au desfășurat toate actele necesare pentru a ne asigura că victimele nu se află în acel imobil sau în curte, dar căutările vor fi reluate în alt spațiu sau locuri din proximitatea acelei adrese”,  mai spus Bănilă.

Procurorii DIICOT Craiova au decis să extindă ancheta în cazul crimelor din Caracal, fiind cercetată și fapta de neglijență în serviciu în preluarea și gestionarea apelurilor la 112.

realitatea.net

- Publicitate-spot_img

Mai multe ştiri

- Publicitate-spot_img

SCIENCE+

Emisiunea "Reporter 24"

- Publicitate-spot_img
Octavia Hantea
Octavia Hantea
Cu experienţă jurnalistică acumulată, în decursul anilor, în Gorj şi Dolj, Octavia reuşeşte să surprindă în continuare cu materialele sale, ştirile la obiect, comentariile tăioase, reportajele şi interviurile deosebite
- Parteneriat -spot_img
- Ştirea ta -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img
25,220FaniÎmi place
6,503CititoriConectați-vă
5,245CititoriConectați-vă
1,200CititoriConectați-vă
1,860AbonațiAbonați-vă
De Citit
Alte Știri